Google+ Πώς βαθμολογούνται οι εξετάσεις Cambridge - Michigan; Ποια είναι η βάση; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Πώς βαθμολογούνται οι εξετάσεις Cambridge - Michigan; Ποια είναι η βάση;


 

Αποτελέσματα εξετάσεων Michigan από το 2014



Από τον Μάρτιο του 2014, η CaMLA θα εφαρμόζει ένα ενισχυμένο σύστημα αναφοράς αποτελεσμάτων για το ECCE(Examination for the Certificate of Competency in English) και το ECPE (Examination for the Certificate of Proficiency in English). Αυτό το σύστημα θα έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά:

 

Οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν ένα αριθμητικό αποτέλεσμα βασισμένο σε κλίμακα για κάθε ένα από τα τέσσερα μέρη της εξέτασης


Οι επιπρόσθετες βαθμολογικές πληροφορίες θα παρέχουν στους συμμετέχοντες περισσότερο αναλυτικές λεπτομέρειες για την απόδοσή τους. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που λαμβάνει μία βαθμολογία Pass (P) σε οποιοδήποτε μέρος είτε του ECCE, είτε ECPE θα έχει πλέον την δυνατότητα να βλέπει εάν η βαθμολογία του στη συγκεκριμένη ενότητα είναι υψηλή — κοντά στο High Pass (HP) — ή εάν είναι πιο κοντά στο Low Pass (LP). Οι υποψήφιοι και οι καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να εστιάσουν σε περιοχές όπου χρειάζεται επιπλέον προετοιμασία.

 

Βαθμολογίες Ενισχυμένου Συστήματος Αναφοράς Αποτελεσμάτων  

 


Scaled Score Per Section
High Pass/Honors (H)
840–1000
Pass (P)
750–835
Low Pass (LP)
650–745
Borderline Fail (BF)
610–645
Fail (F)
0–605

 

Οι υποψήφιοι των οποίων ο μέσος όρος βαθμολογίας και για τις τέσσερις ενότητες είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 650 θα προβιβάζονται και θα λαμβάνουν πιστοποιητικό.

 

 

  • Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί πρώτα στις εξετάσεις του ECCE.
Από τον Μάρτιο του 2014, επιπροσθέτως των αλφαβητικών βαθμολογιών, ή επίσημη αναφορά των αποτελεσμάτων του ECCE θα παρουσιάζει βαθμολογία βασισμένη σε αριθμητική κλίμακα και για τις τέσσερις ενότητες. Οι υποψήφιοι που θα λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας 650 ή μεγαλύτερο θα λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχίας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που θα επιτυγχάνουν βαθμολογία ίση ή ανώτερη του 840 σε όλες τις ενότητες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό με Άριστα (with Honors).

  • Ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2014, η επίσημη αναφορά αποτελεσμάτων του ECPE θα παρέχει αριθμητική βαθμολογία και για τις τέσσερις ενότητες.
 Οι υποψήφιοι για το ECPE οι οποίοι επιτυγχάνουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή ανώτερο του 650 θα λαμβάνουν πιστοποιητικό. Επιπλέον, οι υποψήφιοι για το ECPE οι οποίοι επιτυγχάνουν βαθμολογία ίση ή ανώτερη του 840 σε όλες τις ενότητες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό με Άριστα (with Honors).

Για συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις πιστοποιήσεις ECCE και ECPE δείτε εδώ.

      

Αποτελέσματα εξετάσεων Cambridge

 





Οι βαθμοί είναι οι αντιστοιχίες των παρακάτω σταθμισμένων βαθμολογιών για τις εξετάσεις FCE, CAE, CPE, BEC Vantage και BEC Higher:

Βαθμός
Ποσοστό
A
80 – 100
B
75 – 79
C
60 – 74


Για τις εξετάσεις KET, PET και BEC Preliminary η βάση είναι το 70%.




IELTS




Το IELTS δεν είναι μία εξέταση βασισμένη σε «επιτυχία» ή «αποτυχία». Το βαθμολογικό σύστημα χρησιμοποιεί βαθμούς από το 1 ως το 9 και ο τελικός βαθμός αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο όλων των ενοτήτων όπως και το επίπεδο του υποψηφίου στην αγγλική γλώσσα. Ως γενικός κανόνας, το ίδρυμα που απαιτεί το πιστοποιητικό δίνει και τις οδηγίες/απαιτήσεις για το είδος του IELTS που χρειάζεται (General ή Academic), την ελάχιστη βαθμολογία καθώς και πιθανόν κάποια συγκεκριμένη ενότητα που χρειάζεται ειδική βαθμολογία, πέρα από την συνολική.







Το βαθμολογικό σύστημα εφαρμόζει την άθροιση όλων των βαθμών για κάθε ενότητα (Paper) και έτσι υπολογίζει τα αποτελέσματα για όλη την εξέταση. Δεν υπάρχει προβιβάσιμος βαθμός για κάθε μία ξεχωριστή ενότητα. Το αποτέλεσμα και η απόδοση για τις επιμέρους ενότητες παρουσιάζεται στην Δήλωση Αποτελέσματος, το οποίο είναι διαθέσιμο για τους υποψηφίους στον διαδικτυακό έλεγχο των αποτελεσμάτων τους.



Από τον Μάρτιο του 2011, οι Cambridge ESOL εισήγαγε την Διευρυμένη Πιστοποίηση (Extended Certification), η οποία σχεδιάστηκε για να παρέχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το την απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις του Cambridge και το πώς αυτή αντιστοιχεί στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Γλωσσομάθειας (Common European Framework of ReferenceCEFR).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου